Sunca de Praga fiarta in zeama de varza din: zeama de varza, sunca de porc afumata, dafin. Ingrediente: 4l zeamă de varză limpede 1-2 bucăţi de şuncă de porc afumată dafin Mod de preparare: Razi şunca de fum, o pui la fiert în zeamă de varză caldă, adaugi dafin şi […]
Sunca fiarta si afumata
PrinteazaSunca fiarta si afumata
După 2 săptămâni scoatem şunca de la sare şi preparăm astfel: încălzim un tuci (ceaun) mare de apă şi adăugăm 3-4 pacheţele de piper boabe, 1 fachet foi de dafin, o mână bună de cimbru şi o strachină de usturoi pisat.
Punem şuncile în această conpoziţie şi lăsăm să dea un clocot apa, apoi dăm tuciul deoparte si lăsăm şuncile la marinat 7-8 zile. Când le scoatem, le curăţăm un pic cu un cuţit şi le ţinem o zi la vânt.
Jumătate din şunci le lăsăm albe, iar bucăţile rămase le dăm la fum 2-3 zile. Cine doreşte le poate da cu boia de ardei dulce. Aceasă şuncă are un gust deosebit! Şuncile îşi iau aromă din toate condimentele cât timp se marinează, iar şoriciul devine fraged.
Sunca fiarta si afumata
Pofta buna!
poate iti place si:
Sunca de Praga fiarta in zeama de varza
Cum se prepara sunca prin sarare sau afumare
Pulpa din spate, căreia i se scoate osul primcipal şi se taie piciorul de la încheietură în jos reprezintă şiunca propriu-zisă. Spata este piciorul din faţă, căruia i se secot toate oasele împreună cu „lopăţica“. Şunca din pulpă se prepară cu şoriciul pe ea. Cea de pe spată, din care se prepară rulada, se curăţă […]
Pofta buna!
Incoming search terms:
- sunca fiarta si afumata
- slanina fiarta si afumata
- sunca afumata fiarta
- Reteta slàninà afumatà
- sunca afumata de casa fiarta
- reteta sunca fiarta
- https://www restaurantedelux ro/sunca-fiarta-afumata html