Clatite cu dulceata de capsune
PrinteazaClatite cu dulceata de capsune din: oua, lapte, faina, unt, sare, ulei.
- 2 oua
- 1 cana cu lapte (250 ml)
- 3-4 linguri cu faina
- 1 cub de unt topit
- 1 praf de sare
- ulei
Mod de preparare:
Pregăteşte aluatul de clătite: bate energic ouăle cu telul, apoi toarnă laptele, untul topit, încorporează făina şi praful de sare. Trebuie să obţii o compoziţie mai groasă, pe care s-o iei cu polonicul. Toarnă pe fundul tigăii încinse, astfel încât aluatul să acopere toată suprafaţa.
Coace pe ambele părţi, la foc moderat (sub un minut pe fiecare parte). Răstoarnă pe o farfurie. Serveşte clătitele umplute cu dulceaţă de căpşune.
Clatite cu dulceata de capsune
Pofta buna!