Sufleu cu carne de vita
PrinteazaSufleu cu carne de vita din: ceapa, carne de vita tocata, unt, rosii, otet balsamic, oregano, sare, piper, zahar, boia, paste, dovleac, faina, supa, lapte, cascaval, galbenus.
- 2 cepe
- 400 g carne de vita tocata
- 3 linguri unt
- 250 g rosii (conserva)
- 1-2 lingurita otet balsamic
- 1 lingurita oregano uscat
- sare
- piper
- zahar
- boia
- 400 g paste penne
- 500 g dovleac
- 1 lingura faina
- 200 ml supa
- 200 ml lapte
- 100 g cascaval ras
- 1 galbenus
Mod de preparare:
Se toacă ceapa şi se căleşte într-o lingură de unt, cu carnea tocată. Se adaugă roşiile. Se condimentează cu sare, piper, zahăr, boia, oţet; se lasă să fiarbă cca 5 min. Se spală pulpa de dovleac, se curăţă de seminţe şi se taie felii subţiri sau se rade.
Se căleşte puţin într-o lingură de unt şi se sărează. Se încinge restul de unt şi se căleşte făina; se stinge cu supă şi lapte şi se lasă să fiarbă la foc moale cca 3 min. Se condimentează. Se adaugă 50 g de caşcaval şi se lasă să se topească. Se ia de pe foc.
Se bate gălbenuşul şi se înglobează. Se încinge cuptorul la 200°C. Se scurg pastele şi se aşază într-o formă de sufleu, alternând cu dovleacul şi sosul de carne tocată. Se toarnă deasupra sosul Bechamel şi se presară restul de caşcaval; se coace cca 20 minute.
Sufleu cu carne de vita
Pofta buna!