Sardine cu piure şi sos de roşii
PrinteazaSardine cu piure şi sos de roşii din: sardine afumate, rosii cherry, miere, zahar tos, rosii uscate, telina, unt, smantana, scortisoara, usturoi, lamaie, sare, piper, ulei, patrunjel.
- 500 g sardine afumate
- 600 g rosii cherry
- doua linguri cu miere
- o lingura cu zahar tos
- 8 rosii uscate in ulei
- 800 g telina
- 75 g unt
- 100 ml smantana
- un betisor de scortisoara
- doi catei de usturoi
- o lamaie
- sare
- piper
- ulei
- patrunjel
Mod de preparare:
Ţelina se curăţă de coajă, se spală, se taie bucăţi şi se fierbe zece minute. Se scoate într-un bol şi se pasează, se amestecă cu smântână, untul tăiat bucăţele, puţin ulei de măsline, usturoi, sare şi piper după gust. Se acoperă cu un capac şi se păstrează la cald.
Intr-un bol se amestecă mierea cu zahărul tos, roşiile uscate tocate mărunt, două linguri cu ulei de măsline, sare, piper şi scorţişoara ruptă în bucăţele. Roşiile cherry se spală, se şterg cu un şervet absorbant şi se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Se toarnă peste ele amestecul din bol, se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc mediu până se crapă şi devin un pic arse. Se pune totul într-un bol şi se păstrează la cald. Se pun sardinele pe farfurii, se stropesc cu sucul de lămâie, se pun alături piureul de ţelină şi sosul cu roşii.
Sardine cu piure şi sos de roşii
Pofta buna!