Cuşcuş cu pătrunjel şi cârnaţi
PrinteazaCuşcuş cu pătrunjel şi cârnaţi din: cuscus, carnati albi, patrunjel, ceapa, usturoi, rosii cherry, ulei de masline, rosii uscate, busuioc, menta, sare, piper.
- 200 g cuscus semipreparat
- 600 g carnati albi
- o legatura de patrunjel
- o ceapa alba
- doi catei de usturoi
- 200 g rosii cherry
- 30 ml ulei de masline
- 8 rosii uscate
- o lingura cu busuioc verde
- o lingurita cu menta uscata
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cârnaţii se prăjesc în puţin ulei sau se frig pe grătarul încins şi se păstrează la cald. Intr-o cratiţă se încinge uleiul de măsline, se pune ceapa tocată mărunt şi se căleşte două minute. Se adaugă menta şi usturoiul feliat, se ţin pe foc un minut, apoi se adaugă roşiile uscate tăiate cubuleţe sau fâşii.
Se călesc încă cinci minute, se toarnă 300 ml apă, se condimentează după gust şi se lasă să dea în clocot. Se ia cratiţa de pe foc, se adaugă cuşcuşul, se amestecă, se acoperă cu un capac şi se lasă să se umfle.
Pătrunjelul se spală, se scurge de apă, se toacă mărunt şi se pune peste cuşcuş împreună cu busuiocul verde tocat. Se amestecă până se încor¬porează toate ingredientele, se pun în farfurii, iar deasupra se aşază cârnaţii albi.
Se serveste cu o salata de rosii cherry cu usturoi si patrunjel.
Cuşcuş cu pătrunjel şi cârnaţi
Pofta buna!