Tarte cu sos de roşii
PrinteazaTarte cu sos de roşii din: dovlecei, vanata, morcovi, ceapa verde, ardei capia, oua, faina, unt, iaurt, parmezan, praf de copt, busuioc, sare, piper, sos de rosii picant.
- un dovlecel
- o jumatate de vanata
- un morcov
- o legatura ceapa verde
- doi ardei capia
- doua oua
- 300 g faina
- 125 g unt
- 250 ml iaurt
- 50 g parmezan
- un pliculet praf de copt
- o lingura cu busuioc tocat
- sare
- piper
- sos de rosii picant
Mod de preparare:
Morcovul se curăţă de coajă, se spală şi se toacă mărunt. Dovlecelul şi vânătă se spală, se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe. Ceapa verde se curăţă, se spală, se toacă şi se pune lângă celelalte legume. Ardeii capia se curăţă de seminţe, se spală şi se taie cubuleţe.
Se încinge puţin unt într-o cratiţă, se pun legumele şi se călesc până se înmoaie. Se iau de pe foc şi se lasă să se răcească într-o strecurătoare. Intr-un bol se pune untul moale, iaurtul, o linguriţă cu sare şi piper după gust.
Se mixează două minute, se adaugă praful de copt şi făina, se mixează încă două minute, apoi se adaugă legumele călite. Se pre¬sară busuiocul, se amestecă şi se toarnă compoziţia în forme de brioşă unse cu unt. Se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc potrivit circa 30 de minute.
Se servesc calde sau reci, simple sau cu sos de rosii picant.
Tarte cu sos de roşii
Pofta buna!