Crap umplut cu prune si vin din: crap, prune, ulei, vin alb demisec, sare, piper negru boabe şi măcinat, lămâi, foi de dafin. Ingrediente: un crap de 1-2 kg 500 g prune 30 ml ulei 150 ml vin alb demisec sare piper negru boabe şi măcinat 1-2 lămâi 2- 3 foi dafin Mod de preparare: Se curăţă […]
Crap cu sos de smantana
PrinteazaCrap cu sos de smantana din: crap, ulei, smantana, mustar, unt, sare, piper, marar, lamaie.
- un crap de 1,5 kg
- ulei
pentru sos:
- 400 ml smantana
- o lingura mustar fin
- 40 g unt
- sare
- piper
- 1/2 legatura marar
- lamaie
Mod de preparare:
Peştele se curăţă bine, se spală şi se usucă.
Se unge cu ulei peste tot, se presară cu sare şi piper şi se dă la cuptor pentru 30 de minute.
Se întoarce la jumătatea timpului.
Intre timp, într-o crăticioară se pune untul la topit şi apoi se adaugă mustarul amestecând bine să se omogenizeze.
Se pun smântână şi sucul strecurat de lămâie şi se amestecă la foc mic, fără să fiarbă.
Se potriveşte gustul sosului de sare şi piper şi se aduce la masă cu mărar şi peşte.
Crap cu sos de smantana
Pofta buna!
poate iti place si:
Peste (crap) picant la gratar
Peste (crap) picant la gratar din: crap, somon, ulei, piper, boia de ardei dulce, oregano, sare, ulei, dovlecei, rosii cherry, broccoli, ceapa, morcovi, ulei, miere, ierburi aromatice. Ingrediente: cate 2 bucati crap si somon 5-6 linguri ulei piper negru piper alb boia de ardei dulce oregano sare 1 lingurita ulei pentru uns gratarul Pentru garnitura: […]
Pofta buna!