Cupe cu tofu şi cuşcuş
PrinteazaCupe cu tofu şi cuşcuş din: cuscus, branza tofu, ceapa, ardei capia, portocala, ou, seminte de susan, ulei, pudra de curry, sare, piper, marar, patrunjel, seminte de dovleac, seminte de floarea soarelui.
Ingrediente:
- 400 g cuşcuş
- 250 g brânză tofu
- o ceapă albă
- o ceapă roşie
- un ardei capia
- o portocală
- un ou
- 50 g seminţe de susan
- ulei de măsline
- pudră de curry
- sare, piper
- mărar
- pătrunjel
- seminţe de dovleac
- seminţe de floarea-soarelui
Mod de Preparare Cupe cu tofu şi cuşcuş:
Brânza tofu se taie în cuburi, se trece prin oul bătut şi prin seminţele de susan.
Se prăjesc în ulei încins, se scot cu o spumieră şi se aşază pe un şervet absorbant.
Ceapa albă şi ceapa roşie se curăţă de foi, se spală şi se taie în cubuleţe.
Usturoiul se curăţă de foi, se pisează şi se amestecă bine cu puţin ulei ca să nu se oxideze.
Ardeiul capia se spală, se curăţă de seminţe şi se pune lângă ceapă.
Portocala se spală, se presează ca să se obţină sucul şi se toarnă într-un pahar.
Cuşcuşul se opăreşte cu apă fierbinte, se amestecă bine cu sucul de portocală, legumele şi pătrunjelul, toate tocate mărunt.
Se adaugă brânza tofu prăjită şi un vârf de cuţit de pudră de curry, se amestecă şi se serveşte imediat.
Pofta buna!