Sfaturi pentru prepararea SOSURILOR

Printeaza

SosuriSosul Bechamel este unul dintre cele cinci so­suri de baza ale gastronomiei. Acesta are la bază folosirea a trei elemente făină, unt şi lap­te.

Sosul trebuie să fiarbă bine pentru a nu ră­mâne făina crudă, laptele folosit trebuie să fie cald sau fierbinte pentru a împiedica formarea cocoloaşelor. Dacă s-au format cocoloaşe, so­sul trebuie trecut prin sită şi fiert din nou

Sosul de muştar este fin şi merge foarte bine la fripturi. Pentru reuşita lui, trebuie să foloseşti un muştar de calitate. Sunt două tipuri de sos: cald şi rece.

Dacă alegi să-l prepari pe cel cald, acesta se face numai pe baie de aburi, iar la cel rece, după ce s-au amestecat muştarul oţe­tul şi mierea uleiul se adaugă în .fir subţire”, ca la maioneză, până devine spumos. Zeama de lă­mâie şi condimentele le adaugi numai la final.

Sosul de roşii este cel mai cunoscut şi cel mai des preparat. Pentru un gust şi aspect cât mai aparte, trebuie să foloseşti ro­şii cât mai proaspete şi fără seminte.

Le tai cuburi mici le pui în blender pentru a le transforma într-o pastă, apoi adaugi apă pentru a ajunge la consisten­ta dorită, usturoi pisat, puţin ulei sau unt, oţet, muştar, piper, oregano şi zahăr brun. Aşezi totul pe foc şi fierbi 10 minute

Sosul de brânză este un sos elegant, pe care îl poti asocia unor mâncăruri pe bază de paste, legume sau chiar carne, pentru a le ofe­ri un gust şi un aspect deosebite;.

Topeşti untul, dai vasul deoparte, încorporezi făina şi pipe­rul amestecând continuu. Adăugii treptat lapte­le călduţ şi laşi să fiarbă cinci minute Pui brânza rasă şi laşi pe foc până se topeştee şi sosul se în­groaşă. Trebuie să fii atentă să nu se lipească.

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.