Cosulete cu carne tocata
PrinteazaCosulete cu carne tocata din: carne tocata, oua, praz, ulei, usturoi, cartofi, ciuperci, mustar, cascaval, cimbru, patrunjel, sare si piper.
- 500 g carne tocata (vita+porc)
- 2 oua
- 2 fire de praz
- 50 ml ulei
- 2 catei de usturoi
- 4 cartofi
- 200 g ciuperci
- 1 lingura mustar
- 100 g cascaval
- 1 lingurita cimbru uscat
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ouăle, sare, piper, cimbru şi usturoiul tocat mărunt.
Tocaţi mărunt prazul şi căliţi-l 5 minute în ulei. Curăţaţi, spălaţi şi daţi pe răzătoarea mare cartofii, apoi stoarceţi-i bine de zeamă.
Puneţi-i în tigaie peste praz, adăugaţi pătrunjel tocat mărunt şi potriviţi de sare şi piper.
Ungeţi forme de mini- tartă cu ulei şi puneţi în acestea coşuleţe de carne pe care le formaţi cu palmele umezite în apă.
Umpleţi coşuleţele cu legumele din tigaie, radeţi deasupra caşcaval şi puneţi la cuptor pentru circa 30 de minute, la foc potrivit. Ornaţi coşuleţele cu pătrunjel, ardei gras şi măsline.
Cosulete cu carne tocata
Pofta buna!