Bors aromat
PrinteazaBors aromat din: ciuperci, ulei, morcov, patrunjel, telina, ceapa, orez, rozmarin, maghiran, cimbru, salvie, bors, lestean verde, sare, piper si smantana.
- 300 g ciuperci
- 2 linguri ulei
- 1 morcov mare
- 1 radacina de patrunjel
- 1 telina potrivita
- 1 ceapa
- 2 linguri orez
- 1 lingurita amestec rozmarin, maghiran, cimbru, salvie
- 600 ml bors de casa
- leustean verde
- sare
- piper
- smantana
Mod de preparare:
Se curăţă legumele, se spală, se taie după preferinţă şi se pun la fiert împreună cu 2-3 l de apă, sare şi două linguri de ulei.
Când legumele sunt fierte pe jumătate, se adaugă ciupercile tăiate felii, orezul fiert separat, amestecul de condimente şi se lasă să fiarbă până când ciupercile sunt bine pătrunse.
La sfârşit, se adaugă borşul fiert şi spumuit separat, se potriveşte gustul de sare şi piper, se lasă să dea în clocot şi se opreşte focul.
Se adaugă leuşteanul tocat şi se lasă vasul acoperit 5-6 minute, să se aromatizeze, înainte de a fi servit.
Se adaugă smântână direct în farfurie, la masă.
Bors aromat
Pofta buna!
Arata bine borsul!