Ciocolată caldă cu cognac
PrinteazaCiocolată caldă cu cognac din: lapte, ciocolata neagra, cogna, frisca, cacao si scortisoara.
- 1 litru lapte
- 120 g ciocolata neagra de manaj
- 4 linguri cognac
ornare:
- 6 linguri frisca
- 4 lingurite cacao
- 1 lingurita scortisoara
Mod de preparare:
Puneţi laptele la fiert. In alt vas puneţi ciocolata ruptă în bucăţi, împreună cu 2 – 3 linguri lapte fiert, la foc mic.
Amestecaţi ingredientele pentru ca ciocolata să se topească şi să se amestece cu laptele.
Când toată ciocolata s-a topit, adăugaţi treptat laptele fiert, răcit puţin, amestecând mereu pentru omogenizare.
Adăugaţi zahărul şi cognac-ul, amestecaţi şi turnaţi băutura în 4 pahare încălzite.
Decoraţi fiecare pahar cu frişcă şi presăraţi cacao amestecată cu scorţişoară, înainte de servire.
Merge de minine, mai ales pe frigul asta!