Ciocolată caldă cu cognac

Printeaza

Ciocolată caldă cu cognac din: lapte, ciocolata neagra, cogna, frisca, cacao si scortisoara.

Ingrediente:Ciocolata_calda_cu_cognac

  • 1 litru lapte
  • 120 g ciocolata neagra de manaj
  • 4 linguri cognac

ornare:

  • 6 linguri frisca
  • 4 lingurite cacao
  • 1 lingurita scortisoara

 

Mod de preparare:

Puneţi laptele la fiert. In alt vas puneţi ciocolata ruptă în bucăţi, împreună cu 2 – 3 linguri lapte fiert, la foc mic.

Amestecaţi ingredientele pentru ca ciocolata să se topească şi să se amestece cu laptele.

Când toată ciocolata s-a topit, adăugaţi treptat laptele fiert, răcit puţin, amestecând mereu pentru omogenizare.

Adăugaţi zahărul şi cognac-ul, amestecaţi şi turnaţi băutura în 4 pahare încălzite.

Decoraţi fiecare pahar cu frişcă şi presăraţi cacao amestecată cu scorţişoară, înainte de servire.

Ciocolata_calda_cu_cognac

1 comentariu

  1. Merge de minine, mai ales pe frigul asta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.