Orez cu rodie şi curry
PrinteazaOrez cu rodie şi curry
Ingrediente:
- 200 g orez
- o rodie
- doi dovlecei
- o ceapă
- 25 g stafide
- 50 g fistic
- 50 g muguri de pin
- o portocală
- pudră de curry
- un vârf de linguriţă de pudră de scorţişoară
- sare, piper
- 150 g unt
- seminţe de floarea-soarelui
- seminţe de dovleac
Preparare:
Ceapa se toacă mărunt şi se pune într-un castron. Portocala se spală, se curăţă şi coaja se taie fâşii subţiri. Orezul se spală în apă rece şi se fierbe în apă cu sare până rămâne un pic crocant. Se încing 50 g unt într-o cratiţă, se pun ceapa, mugurii de pin, fisticul şi coaja de portocală.
Se călesc cinci minute, se adaugă sucul de portocală obţinut prin presarea pulpei, pudra de scor-ţişoară şi un praf de pudră de curry. Se fierb cinci minute, se adaugă stafidele, orezul, o cană de apă, sarea şi piperul. Se ţin pe foc până fierbe orezul, amestecând din când în când ca să nu se lipească de cratiţă.
Se opreşte focul şi se acoperă cu un capac, ca să se îmbine aromele. Dovleceii se spală, se taie ron¬dele, se prăjesc. In untul rămas şi se servesc alături de orezul cald, presărat cu sâmburi de rodie.
Pofta buna!
Hmm, nu prea mananc rodie, dar reteta asta de orez cu rodie si curry suna bine.