Friptura de porc cu salata de legume si piper rosu
PrinteazaFriptura de porc cu salata de legume din: cotlet de porc, sos hoisin, piper rosu, taitei, ceapa verde, fasole verde, ridichi, morcovi, coaja de lamaie, zeama de lamaie, zahar tos, ardei iute, ulei de susan, ulei de floarea soarelui si sos de soia.
- 800 g cotlet de porc, taiat in 6 felii
- 6 linguri sos hoisin
- 2 lingurite piper rosu, zdrobit
- 300 g taietei, fierti
- 1 legatura ceapa verde, sfasiata
- 450 g fasole verde, taiata in doua
- 150 g ridichi, taiate felii
- 2 morcovi, curatati de coaja si taiati fasii cu ajutorului cutitului de curatat legume
- coaja rasa si zeama de la 2 lamai
- 2 linguri zahar tos
- 1 ardei iute, curatat de seminte si tocat
- 1 1⁄2 lingura ulei de susan – optional
- 1 1⁄2 linguri ulei de floarea soarelui
- 4 linguri sos de soia
Mod de preparare:
Stropeste carnea cu sosul hoisin si presara piperul rosu; lasa la marinat peste noapte, la rece, intr-un vas acoperit sau minimum 3 ore. Incinge gratarul la temperatura potrivita si rumeneste carnea 15 minute, intorcand la fiecare 2 minute, pana cand se patrunde complet.
Asaza friptura pe platoul preincalzit, acopera cu folie si lasa sa stea 15 minute inainte sa tai cotletele fasii oblice. Amesteca taieteii fierti si scursi bine de lichid cu legumele si zeama de lamaie. Intr-un bol mic, amesteca ingredientele ramase si stropeste salata. Serveste cu friptura de porc.
Friptura de porc cu salata de legume
Pofta buna!