Tartă cu fulgi şi mure
PrinteazaO reteta delicioasa de tarta cu:faina, drojdie, zahar, frisca, unt, ou, sare, lamaie, scortisoara, gelatina, mure, zahar vanilat.
Ingrediente blat:
- 500 g făină
- 1 cub drojdie
- 100 g zahăr
- 200 ml frişcă
- 150 g unt
- 1 ou
- sare
- 1 lingură coajă rasă de lămâie
Ingrediente fulgi:
- 100 g zahăr
- 200 g unt
- 100 g făină
- 1 linguriţă scorţişoară
Ingrediente decor:
- 5 g gelatină
- 150 g mure
- 50 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilinat
- 300 ml friscă
Mod de preparare:
Se face o gropiţă în făină, se pune drojdia şi se amestecă împreună cu 1 lingură zahăr, frişca nu prea rece şi făină de pe margini. Maiaua se lasă să crească 15 min.
Se adaugă unt topit, zahăr, ou, sare şi coajă de lămâie. Se frământă aluatul, se acoperă şi se lasă să crească la căldură 40 min.Pentru fulgi, se amestecă zahărul cu fulgi de unt,făină şi scorţişoară.
Aluatul se întinde într-o tavă unsă, se presară fulgii şi prăjitura se coace 25 min. la 180° C. Se lasă să se răcească.
Murele se pasează cu zahăr şi zahăr vanilinat; se înglobează gelatina dizolvată şi se dă la rece 30 min. Se înglobează frişca bătută şi se aplică pe prăjitură.
Pofta buna!