Prăjitură cu crema de zahăr ars si mirodenii
PrinteazaPrăjitură cu crema de zahăr ars din: oua, zahar, ulei, faina, praf de copt, mirodenii, lapte, margarina si galbenusuri.
Ingrediente:
blat:
- 7 oua
- 1/2 cana zahar
- 1/2 cana ulei
- 2 cani faina
- 1 praf de copt
- mirodenii
crema:
- 3 cani lapte
- 4 linguri faina
- 1/4 pachet unt sau margarina
- 1 cana de zahar
- 3-4 galbenusuri
- 1 pachet unt sau margarina (250 g)
glazura:
- 16 linguri zahar (impartite in doua serii)
Mod de preparare:
Baţi albuşurile tare, adaugi zahărul şi continui să baţi.
Pui apoi gălbenuşurile, praful de copt, u- leiul, făina şi mirodeniile.
Torni compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi dai la la cuptor 30 de minute.
Pregăteşti crema: Pui toate ingredientele (mai puţin pachetul de margarină întreg) într-o cratiţă şi le fierbi pe toate la un loc până se îngroaşă, apoi laşi compoziţia la răcit.
Margarina rămasă o freci bine şi o amesteci cu crema rece.
Pregăteşti glazura: Pui pe foc într-o cratiţă 8 linguri de zahăr să se caramelizeze, îl întinzi pe blat şi repeţi procedeul şi cu celalată parte de zahăr.
Asamblezi prăjitura: Tai blatul în două pe verticală, aşa gros cum e.
Pui blat, zahăr ars peste blat, cremă, iar blat, zahăr ars, cremă şi, deasupra cremă de ciocolată din comerţ.
Prăjitură cu crema de zahăr ars si mirodenii
Pofta buna!