Prăjitură cu crema de zahăr ars si mirodenii

Printeaza

Prăjitură cu crema de zahăr ars din: oua, zahar, ulei, faina, praf de copt, mirodenii, lapte, margarina si galbenusuri.

 

Ingrediente:

blat:

  • 7 oua
  • 1/2 cana zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 2 cani faina
  • 1 praf de copt
  • mirodenii

crema:

  • 3 cani lapte
  • 4 linguri faina
  • 1/4 pachet unt sau margarina
  • 1 cana de zahar
  • 3-4 galbenusuri
  • 1 pachet unt sau margarina (250 g)

glazura:

  • 16 linguri zahar (impartite in doua serii)

 

Mod de preparare:

Baţi albuşurile tare, adaugi za­hărul şi continui să baţi.

Pui apoi gălbenuşurile, praful de copt, u- leiul, făina şi mirodeniile.

Torni compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi dai la la cuptor 30 de minute.

Pregăteşti crema: Pui toate ingredientele (mai puţin pachetul de margarină întreg) în­tr-o cratiţă şi le fierbi pe toate la un loc până se îngroaşă, apoi laşi compoziţia la răcit.

Margarina ră­masă o freci bine şi o amesteci cu crema rece.

Pregăteşti glazura: Pui pe foc într-o cratiţă 8 linguri de zahăr să se caramelizeze, îl întinzi pe blat şi repeţi procedeul şi cu celalată parte de zahăr.

Asamblezi prăjitura: Tai blatul în două pe verticală, aşa gros cum e.

Pui blat, zahăr ars peste blat, cremă, iar blat, zahăr ars, cremă şi, deasupra cremă de ciocolată din comerţ.

Prăjitură cu crema de zahăr ars si mirodenii

Prajitura_cu_crema_de_zahar_ars_si_mirodenii

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.