Tartă cu somon
PrinteazaSe lasă să se decongeleze 4 bucăți de aluat de foi congelat ( 75 g).
Se taie rondele 1 fir mare de praz; se călește în 2 linguri ulei 5 min. Se rup bucăți 200 g somon afumat feliat.
Se bat 3 ouă cu 150 ml smântână dulce și 300 ml smântână fermentată, sare, piper și 1 lingură suc de lămâie.
Foile de aluat se așază una lângă alta pe planșetă, se întind cu sucitorul într-o singură foaie mare (35 x 35 cm) și se lasă să se odihnească puțin. Se încinge cuptorul la 180 ºC.
Se decupează rotund foaia de tartă (Ø 28 cm) și se așază într-o formă potrivită. Se așază deasupra prazul și somonul și se toarnă amestecul de ouă. Se coace tarta 35–40 min.
Tartă cu somon
Pofta buna!