Tipuri de Bezele
PrinteazaBezelele sunt extraordinare. Nu sunt greu de făcut, sunt ieftine, le puteţi prepara din timp dacă daţi o petrecere, arată întotdeauna impresionant şi toată lumea le adoră! în general sunt compuse din doar două ingrediente — albuşuri bătute şi zahăr. Dar aceste două ingrediente pot fi combinate în trei feluri:
Bezeaua italiana: se prepară încălzind zahărul într-o crăticioară, la foc mic, până când ajunge la 121°C, apoi se toarnă siropul obţinut peste albuşurile bătute spumă tare, în timp ce amestecaţi.
Este o bezea foarte stabilă, care nu trebuie coaptă imediat. Asta-i o veste bună pentru bucătari, fiindcă o pot prepara la începutul serii, nu la fiecare comandă.
La preparare e bine să folosiţi un mixer electric. Nu încercaţi s-o faceţi de mână decât dacă aveţi un ajutor care să toarne siropul de zahăr în timp ce dvs. bateţi albuşurile!
Bezeaua fiartă se prepară bătând albuşurile şi zahărul deasupra unui vas cu apă clocotindă, pentru ca amestecul să se încălzească şi să fiarbă în acest timp.
Este şi mai stabilă decât bezeaua italiană, dar e dificil de făcut!
Bezeaua simplă franţuzeasca se prepară cel mai uşor şi asupra ei mă voi concentra în acest capitol.
Trebuie s-o coaceţi imediat ce e gata, altfel albuşurile încep să se lase, dar asta nu va fi o problemă decât dacă sunteţi un maestru bucătar foarte ocupat.