Salată de pătrunjel cu menta
PrinteazaO reteta delicioasa de salata cu: patrunjel, menta, rosii, ceapa rosie, bulgur, lamaie, ulei de masline, sare, piper.
- 5 legături de pătrunjel
- 2 fire de mentă
- 3 roşii
- 1 ceapă roşie
- 1 ceşcuţă cu bulgur
- 1 lămâie
- 4 linguri cu ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Lasă bulgurul la înmuiat în apă rece cam două ore. Separat, taie roşiile în sferturi, îndepărtează pulpa şi seminţele şi taie-le în cubuleţe.
Adaugă bulgurul înmuiat şi scurs, ceapa, pătrunjelul şi menta tocate fin. Intr-un borcan, toarnă zeama de lămâie, uleiul de măsline şi un praf de sare şi piper.
Agită bine toate aceste ingrediente şi stropeşte salata de pătrunjel. Lasă la rece minimum 15 minute. Serveşte cu lipie arăbească.
Salată de pătrunjel cu menta
Pofta buna!
Salata asta e interesanta 🙂