Banane sub cupolă de ciocolată
PrinteazaO reteta delicioasa de desert cu: oua, zahar, zahar vanilat, faina, cacao, sare, praf de copt, gelatina, banane, branza de vaci, ciocolata rasa, coaja de lamaie, frisca, suc de lamaie.
- 4 ouă
- 120 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilinat
- 140 g făină
- 10 g cacao
- sare
- 1 linguriţă praf de copt
Ingrediente crema:
- 5 g gelatină
- 4 banane
- 200 g brânză de vaci
- 150 g zahăr
- 60 g ciocolată rasă
- 2 linguriţe coajă rasă de lămâie
- 500 ml frişcă
- linguri suc de lămâie
Mod de preparare:
Cuptorul se încinge la 180° C. Se tapetează cu hârttie de copt o formă de tort. Se separă ouăle.
Gălbenuşurile se bat îm- preunăi cu 3 linguri de apă fierbintce, 100 g de zahăr tos şi ccu zahărul vanilinat. Se omogenizează înăuntru albuşuil bătut bezea cu restul de zahăr.
Se toarnă în ploaiie făina amestecată în preailabil cu cacao, sare şi praf de copt. Se omogenizează; aluatul se aşază în formă; se nivelează şi se coace ; 25-30 min. Se lasă să se răcorească.
Cu un cuţit, se găureşte blatul cu o adâncime de 2 cm şi se lasă o margine lată de 2 cm. Se fărâmiţează resturile de blat.
Se înmoaie gelatina. Se decojeşte o banană, se taie felii, se zdrobesc şi se amestecă împreună cu brânză de vaci, zahăr, ciocolată rasă şi coajă de lămâie.
Se dizolvă gelatina la foc moale şi se toarnă în fir subţire în această compoziţie. Se înglobează şi se introduce la frigider 30 min. Când
crema începe să se întărească, se bate frişca şi se înglobează. Se decojesc bananele rămase, se taie jumătăţi pe lung şi se stropesc cu suc de lămâie.
Se aşază pe blat şi se acoperă cu cremă, în formă de cupolă. Se presară deasupra firimiturile de blat. Se presează uşor. Tortul se dă la rece 3 ore.
Banane sub cupolă de ciocolată
Pofta buna!