Chiftelute de curcan marinate
PrinteazaChiftelute de curcan marinate din: ceapa, usturoi, carne de curcan, smantana, ketchup, ou, pesmet, patrunjel, sare, piper, ulei de masline, bulion, rosii si mozzarella.
- 1 ceapă
- 1 cățel de usturoi
- 500 g carne de curcan tocată
- 50 ml smântâna
- 1 lingură ketchup
- 1 ou
- 2 linguri pesmet
- 2 linguri pătrunjel
- sare
- piper
- 3 linguri ulei de măsline
- 2 linguri bulion
- 1 conservă roșii decojite (850 ml)
- 125 g mozzarella
Mod de preparare:
Se toacă ceapa și usturoiul. Se prepară chifteluțele: se frământă carnea tocată cu smântână, ketchup, ou, pesmet, pătrunjel, sare și piper; din această compoziție se modelează 16 chifteluțe.
Se încing 2 linguri ulei de măsline și se prăjesc chifteluțele cca 5 min. de jur împrejur. Se scot și se pun deoparte.
Restul de ulei se încinge într-o tigaie și se călesc ceapa și usturoiul cca 5 min. Se adaugă bulionul și roșiile din conservă, cu tot cu zeama lor.
Se așază chifteluțele în acest sos și se acoperă vasul; se lasă să fiarbă înăbușit, la foc moale, cca 10 min.
Se sărează și se piperează. Se lasă să se topească în sos felii de mozzarella; se presară busuioc.
Chiftelute de curcan marinate
Pofta buna!
Imi faci si mie chiftele marinate?