Terina cu branza si somon
PrinteazaTerina cu branza si somon din: branza de vaci, mascarpone, branza de burduf, crema de branza, lapte, vin, gelatina, marar, morcovi, somon, lamaie, salvie, sare si piper.
- 400 g branza de vaci
- 200 g mascarpone
- 200 g branza de burduf
- 250 g cema de branza
- 200 ml lapte
- 100 ml vin alb
- 2 pliculete gelatina granule
- 2 legaturi marar
- 3 morcovi mari
- 400 g somon (felii subtiri)
- 1 lamaie
- 3-4 fire de salvie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tineti branzaturile la temperatura camerei, cel putin 3 ore inainte de a incepe prepararea acestei retete.
Curatati morcovii, spalati-i si puneti-i la fiert in apa cu putina sare. Fierbeti-i la foc potrivit circa 20 de minute, dupa care lasati-i sa se raceasca.
Amestecati intr-un castron mare toate branzeturile. Puneti gelatina in vin sa se dizolve, apoi puneti-o la bain-marie, la foc mic, pentru 20 de minute.
Puneti gelatina diluata in vin in castronul cu brenzeturile si adaugati laptele, maarrul si 3-4 frunze de salvie tocate marunt.
Potriviti de sare si piper şi omogenizaţi compoziţia cu o lingură de lemn.
Puneţi într-o formă de cozonac folie de plastic şi tapetaţi-o, apoi cu felii de somon.
Puneţi în tavă jumătate din cantitatea de brânză şi peste aceasta puneţi un strat de feliuţe de morcov fiert.
Acoperiţi morcovii cu amestecul de brânză rămas şi puneţi deasupra feliuţe de somon, împachetaţi tava în folie de plastic şi puneţi-o la frigider pentru circa 5 ore.
Tăiaţi terina în felii de circa 1 cm grosime şi serviţi-o ornată cu feliuţe de lămâie si frunzuliţe de salvie.
Terina cu branza si somon
Pofta buna!
Arata bine terina asta, dar nu cred ca o sa-mi iasa :))