Prăjiturele cu ciocolată
PrinteazaPrăjiturele cu ciocolată din: unt, ciocolata maruie, visine uscate, nuci, pudra de cacao, faina, praf de copt, zahar tos, coaja de portocala si frisca.
- 250 g unt nesărat
- 200 g ciocolată amăruie de calitate foarte bină (cu 70% cacao), ruptă bucăţele
opţional:
- 150 g vişine uscate
opţional:
- 150 g nuci tocate
- 80 g pudră de cacao cernută
- 65 g făină simplă, cernută o linguriţă praf de copt
- 350 g zahăr tos
opţional:
- coaja de la o portocală
opţional:
- 250 ml frişcă
Mod de preparare:
Incingeţi cuptorul la 180°C (treapta 4). Tapetaţi o tavă dreptunghiulară de 30 cm cu hârtie cerată. într-un castron mare, aşezat peste o cratiţă cu apă clocotită, topiţi untul şi ciocolata, amestecând până la omogenizare.
Adăugaţi vişinele şi nucile, dacă folosiţi, şi amestecaţi. într-un castron separat, amestecaţi pudra de cacao, făina, praful de copt şi zahărul, apoi adăugaţi-le la amestecul de ciocolată, vişine şi nuci.
Amestecaţi totul foarte bine. Bateţi ouăle şi încorporaţi-le în aluat, până când obţineţi o consistenţă omogenă.
Turnaţi aluatul în tavă şi introduceţi-l la cuptor pentru circa 25 de minute.
Aveţi grijă să nu se coacă prea tare; spre deosebire de reţetele anterioare, dacă înfigeţi la mijloc un beţişor, acesta nu trebuia să iasă curat.
Prăjiturelele trebuie să fie uşor crocante în exterior şi puţin umede în interior.
Lăsaţi blatul să se răcească în tavă, apoi transferaţi-l cu grijă pe o planşetă mare şi tăiaţi-l pătrăţele. E un desert fantastic dacă îl serviţi cu frişcă amestecată cu coajă de portocală rasă.
Prăjiturele cu ciocolată
Pofta buna!