Prajiturele umplute cu fructe

Printeaza

Prajiturele umplute cu fructe din: faina, aluat, coaja de protocla, umplutura de fructe, ou si zahar pudra.

Ingrediente:Prajiturele_umplute_cu_fructe

  • faina, pentru intins aluatul
  • 500 g aluat fraged gata preparat
  • coaja de la 1 portocala
  • 500 g umplutura de fructe (mere, stafide, caise uscate, amestecate cu mirodenii si putina untura)
  • 1 ou, batut
  • zahar pudra, pentru ornat

 

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la semnul 4/180°C. Unge cu unt o tava cu 24 de forme de prajituri, apoi presara putina faina.

Intinde aluatul pe o suprafata pudrata cu faina, astfel incat sa ajunga la o grosime de 3 mm. Taie cu un cutter 24 rondele.

Pune-le in tava de copt si preseaza-le usor in forme. Aduna toate resturile de aluat si intinde-le din nou.

Taie 24 de forme folosind forme de prajituri in forma de stea, bradut etc. Adauga coaja de portocala in umplutura de fructe, apoi pune cu lingura din acest amestec pe rondele.

Apoi acopera cu formele de stelute. Unge cu ou batut si da-le la cuptor 12-15 min. Lasa-le sa se raceasca usor, pudreaza-le cu zahar.

Prajiturele umplute cu fructe

Prajiturele_umplute_cu_fructe

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.