Chutney de mere
PrinteazaChutney de mere din: ceapa, mere, stafide, coriandru, boia de ardie iute, mix aromatic, sare, zahar si otet.
Cu un gust şi picant, şi dulce, delicatesa de mere este ideală pentru sendvişuri cu brânză albă sau cedar, pentru fripturile de pui ori curcan sau în salatele cu ton şi maioneză (în acest caz, pune doar jumătate din cantitatea de maioneză şi completează cu chutney).
- 225 g ceapa tocata
- 900 g mere taiate cubulete
- 110 g stafide
- 15 g coriandru
- 15 g boia de ardei iute
- 15 g mix aromatic
- 15 g sare
- 340 g zahar
- 425 ml otet de malt
Mod de preparare:
Pune toate ingredientele într-o cratiţă emailată sau de inox.
Lasă la foc mic, eventual cu o tablă dedesubt, şi ţine până se dizolvă tot zahărul. Fierbe încet, vreme de o oră şi jumătate sau două.
Amestecă din când în când, să nu se lipească de cratiţă.
Când compoziţia a devenit foarte groasă şi rămâne o urmă adâncă în urma unei linguri de lemn (urmă care nu se umple de lichid), delicatesa este gata.
Toarnă fierbinte în borcane sterilizate, sigilează şi dă la loc răcoros şi întunecos.
Chutney de mere
Pofta buna!
Asta-i sos, nu-i asa?