Tocana cu carne de porc

Printeaza

Tocana cu carne de porc din: carne de porc, ceapa, morcovi, telina, praz, pasta de tomate, vin, foi de dafin, ardei iute, untura, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:Tocana_cu_carne_de_porc

  • 1,5 kg carne de porc (pulpa, spata)
  • 2 cepe
  • 3 morcovi
  • 1 telina mica
  • 4 fire de praz
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 100 ml vin alb demisec
  • 8 foi de dafin
  • 1-2 ardei iuti
  • 2 linguri untura
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi carnea de pieliţe şi tendoane, spălaţi-o şi tăiaţi-o în bucăţi potrivite. Presăraţi carnea cu sare şi piper după gust şi prăjiţi-o în untură până când se rumeneşte bine pe toate părţile.

Scoateţi bucăţile de carne pe o farfurie şi păstraţi-le acoperite la cald. în grăsimea rămasă puneţi ceapa curăţată, spălată şi tăiată julienne.

Adăugaţi morcovul şi ţelina, curăţate, spălate şi tăiate în bucăţele. Puneţi şi prazul curăţat de foile de la exterior, spălat şi tăiat în segmente de circa 3cm.

Tocaţi mărunt ardeiul iute şi presăraţi-l peste legume. Potriviţi de sare. Căliţi toate acestea la foc potrivit 10 minute, amestecând din când în când.

Impărţiţi bucăţile de carne prăjită în 8 castroane ceramice şi puneţi deasupra, în fiecare castron, legume călite.

Amestecaţi vinul cu pasta de tomate şi puneţi câte 1 -2 linguriţe din acest amestec în fiecare castron.

Puneţi şi câte o foaie de dafin şi puneţi castroanele în cuptorul încins. Coaceţi la foc mic spre potrivit circa 90 de minute.

In ultima parte a coacerii, ultimele 10 minute, măriţi focul. Serviţi tocana caldă cu pătrunjel tocat măunt presărat în fiecare castron.

Tocana cu carne de porc

Tocana_cu_carne_de_porc

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.