Friptura de pui cu unt aromat si salata de rosii
PrinteazaO reteta delicioasa de friptura de pui cu: carne de pui, ulei de masline, unt, usturoi, ceapa verde, frunze de salvie, lamaie, sare, piper.
- 4 pulpe de pui
- 2 linguri cu ulei de măsline
Ingrediente untul aromat:
- 100 g unt
- 4 căţei mari de usturoi
- 2-3 fire de ceapă verde (numai partea verde)
- frunză de salvie
- zeama şi coaja rasă de la o lămâie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Zdrobeşte usturoiul şi amestecă-l cu untul frecat spumă. Adaugă ceapa verde tocată foarte fin, frunzele de salvie, de asemenea tocate fin, zeama şi coaja de lămâie, sare şi piper după gust.
Condimentează bucăţile de pui cu sare şi piper şi unge-le cu puţin ulei de măsline.
Ridică cu grijă pielea de pe pulpe şi umple uşor cu pasta de unt.
Aşază pulpele într-o tavă unsă cu ulei şi lasă la cuptor până se rumeneşte frumos.
Serveşte-le cu salată de roşii şi ardei.
Friptura de pui cu unt aromat
Pofta buna!