Mancarica cu vinete, telina si ardei gras
PrinteazaMancarica cu vinete, telina si ardei gras din: vinete, patrunjel, ceapa, morcovi, patrunjel, telina, ardei grasi, varza, usturoi, ulei de masline, rosii, suc de rosii, ardei iute, sare si piper.
- 4 vinete coapte lungi
- patrunjel
pentru umplutura:
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1 patrunjel
- 1 telina
- 2 ardei grasi
- 3 linguri cu varza tocata
- 3 capatani de usturoi
- 100 ml ulei de masline
pentru sos:
- 500 g rosii
- 100 ml ulei de masline
- 300 ml suc de rosii
- 1 ardei iute
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spala bine vinetele, şterge-le cu un şervet curat, crestează de patru ori, pe lungime, dar nu foarte adânc.
Opăreşte-le în apă cu sare, apoi pune-le la scurs. Separat, taie ceapa, morcovii, ardeii;-, pătrunjelul şi ţelina.
Pune-le la călit în 100 ml de ulei, împreună cu varza tocată.
Umple crestăturile de vinete cu legumele călite, iar din loc în loc, pune căţei de usturoi, crestaţi puţin.
Aşază-le apoi într-o formă termorezistentă. Printre ele, pune roşiile, decojite şi trecute prin sită, şi ardeiul iute tocat.
Toarnă restul de ulei şi sucul de roşii.
Acoperă şi lasă la cuptor aproximativ 30 de minute, îndepărtează capacul, presară pătrunjel şi mai lasă câteva minute.
Mancarica cu vinete, telina si ardei gras
Pofta buna!