Mancarica cu vinete, telina si ardei gras

Printeaza

Mancarica cu vinete, telina si ardei gras din: vinete, patrunjel, ceapa, morcovi, patrunjel, telina, ardei grasi, varza, usturoi, ulei de masline, rosii, suc de rosii, ardei iute, sare si piper.

Ingrediente:Mancarica_cu_vinete_telina_si_ardei_gras

  • 4 vinete coapte lungi
  • patrunjel

pentru umplutura:

  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 telina
  • 2 ardei grasi
  • 3 linguri cu varza tocata
  • 3 capatani de usturoi
  • 100 ml ulei de masline

pentru sos:

  • 500 g rosii
  • 100 ml ulei de masline
  • 300 ml suc de rosii
  • 1 ardei iute
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spala bine vinetele, şterge-le cu un şervet cu­rat, crestează de patru ori, pe lungime, dar nu foarte adânc.

Opăreşte-le în apă cu sare, apoi pune-le la scurs.  Separat, taie ceapa, morcovii, ardeii;-, pătrunjelul şi ţelina.

Pune-le la călit în 100 ml de ulei, împreună cu varza tocată.

Umple crestăturile de vinete cu legumele călite, iar din loc în loc, pune căţei de usturoi, crestaţi puţin.

Aşază-le apoi într-o formă termorezistentă. Printre ele, pune roşiile, decojite şi trecute prin sită, şi ardeiul iute tocat.

Toarnă restul de ulei şi sucul de roşii.

Acoperă şi lasă la cuptor aproximativ 30 de mi­nute, îndepărtează capacul, presară pătrunjel şi mai lasă câteva minute.

Mancarica cu vinete, telina si ardei gras

Mancarica_cu_vinete_telina_si_ardei_gras

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.