Placinta cu urda si spanac
PrinteazaPlacinta cu urda si spanac din: ulei de masline, ciuperci, usturoi, ceapa, frunze de spanac, urda, seminte de floarea soarelui, oua, parmezan, nucsoara, ulei de masline, sare de mare si piper verde.
- 1 lingura ulei de masline
- 400 g ciuperci din conserva, feliate sau tocate
- 3 catei de usturoi, tocati
- 1 ceapa, tocata marunt
- 200 g frunze de spanac
- 250 g urda
- 40 g seminte de floarea-soarelui sau dovleac
- 2 oua mari, batute
- 40 g Parmezan ras
- un praf de nucsoara macinata
- 2 foi de aluat de placinta (50x24cm)
- ulei de masline, pentru uns
- sare de mare, boabe de piper verde
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 6/200°C. Intr-o tigaie, incinge 1⁄2 lingura de ulei si caleste ciupercile la foc iute.
Scoate-le si da-le deoparte. Incinge uleiul ramas si caleste putin usturoiul si ceapa timp de 5 min, pana se rumenesc.
Adauga spanacul si caleste 1-2 min.
Ia de pe foc, incorporeaza urda, semintele, ouale, parmezanul, nucsoara si asezoneaza bine. Toarna amestecul intr-un vas de copt (de cca 1 litru) uns cu unt.
Unge foile de placinta cu ulei, pune-le deasupra, presara cu sare de mare si boabe de piper si coace 20 min.
Placinta cu urda si spanac
Pofta buna!
Imi place placinta asta