Salată din sfeclă roşie cu mazăre
PrinteazaSalată din sfeclă roşie cu mazăre din: sfecla rosie, cartofi, morcov, castraveti murati, mazare, ceapa, ulei, patrunjel, sare.
- 500 g sfecla rosie
- 700 g cartofi
- 1 morcov mare
- 200 g cstarveti murati
- 500 g boabe de mazare congelata sau din conserva
- 1 ceapa mare
- 50 ml ulei
- 1 legatura patrunjel
- sare
Mod de preparare:
Speli sfecla roşie şi o pui la fiert în apă cu puţină sare, la foc mic, pentru aproximativ 1 1/2 ore, până când se pătrunde.
In vase diferite, fierbi cartofii şi morcovii spălaţi, fără să-i cureţi de coajă.
Cureţi de coajă sfecla, morcovul şi cartofii, după ce s-au răcit. Le tai în cubuleţe. Cureţi, speli şi toci mărunt ceapa şi castraveţii.
Dacă foloseşti mazăre congelată, o fierbi 10-15 minute, iar dacă întrebuinţezi mazăre din conservă, o scurgi şi o opăreşti.
Pui într-un bol sfecla, cartofii, morcovul, mazărea, ceapa şi castraveţii.
Le presari cu sare, le stropeşti cu ulei şi amesteci uşor. Decorezi cu frunze de pătrunjel fin tocate.
Salată din sfeclă roşie cu mazăre
Pofta buna!