Cepe umplute
PrinteazaCepe umplute din: ceapa, chimen, sare, carne tocata, pesmet, ou, patrunjel, piper, supa, rosii uscate, zahar si busuioc.
- 2 cepe
- 2 lingurite chimen
- sare
- 300 g carne tocata
- 2 linguri pesmet
- 1 ou
- 1 lingura patrunjel tocat
- piper
- 125 ml supa
- 250 g rosii uscate (conservate in ulei)
- zahar
- 4 fire busuioc
Mod de preparare:
Se curăţă cepele şi se pun la fiert în apă clocotită cu sare; se lasă să fiarbă la foc mijlociu 20-30 min.
Se trec prin jet de apă rece, se decupează căpăcelele şi se golesc cepele de miez, astfel încât să rămână de jur împrejur o margine groasă de cca 1 cm. 2 Se încinge cuptorul la 200°C.
Se toacă mărunt miezurile scoase din cepe şi se frământă cu carne tocată, pesmet, ou şi pătrunjel; se sărează şi se piperează.
Se umplu cepele şi se aşază într-o formă termorezistentă. Se dă în fiert supa cu roşiile scurse de ulei; se adaugă sare, piper şi 1 praf de zahăr.
Se aşază de jur împrejurul cepelor şi se coc 40-50 min. pe şina din mijlocul cuptorului.
Se curăţă busuiocul, se taie frunzele fâşii şi se presară peste cepe cu puţin timp înainte de servire.
Cepe umplute
Pofta buna!