Pâine cu seminţe fără gluten
PrinteazaPâine cu seminţe fără gluten din: amidon, faina de hrisca, faina de soia, guma de hanthan, drojdie, zahar, lapte, ulei de floarea soarelui, otet de vin alb, seminte si nuci.
- 185 g de amidon
- 300 g faina de hrisca
- 2 linguri faina de soia
- 2 lingurite guma de xanthan
- 7 g drojdie uscata
- 1 lingura de zahar
- 450 ml de lapte, incalzit la temperatura mainii
- 2 linguri ulei de floarea soarelui, plus extra pentru uns
- 1 lingura otet de vin alb
- 100 g mix de seminte
- 50 g de nuci, tocate grosier
Mod de preparare:
Amestecă făinurile, amidonul, xanthanul, drojdia, zahărul şi 1 1/2 linguriţă de sare într-un bol mare.
Mixează separat laptele, uleiul şi oţetul, apoi toarnă totul peste ingredientele uscate. Frământă până când obţii un aluat moale.
Acoperă cu folie alimentară unsă cu ulei şi lasă să crească timp de 1 oră într-un loc cald.
Incorporeaza aproape toate semitnele si nuca in aluatul format, apoi dai o forma rotunda – va merge mult mai usor daca ai mainile unse cu ulei.
Tavaleste aluatul prin semintele ramase si transfera-l pe o tava. Acopera din nou cu folie alimentara unsa cu ulei si mai lasa la crescut 1 ora.
Incinge cuptorul la 220C/gaz7. Da painea la cuptor timp de 15 minute, apoi schimba temperatura la 190C/gaz5 si mai lasa 30 de minute.
Painea este gata daca suna a gol atunci cand e lovita usor. Las-o sa se raceasca pe un gratar pentru prajituri, acoperita cu un servet de bucatarie.
Pâine cu seminţe fără gluten
Pofta buna!