Placintele cu varza
PrinteazaPlacintele cu varza din: faina, lapte, ou, drojdie uscata, untura, sare, zahar, varza dulce, ulei, piper, sare.
pentru aluat:
- 1 kg faina
- 700 ml lapte
- 1 ou
- 2 plicuri (14 g) drojdie uscata
- 100 g untura
- cate 1 lingurita sare si zahar
pentru umplutura:
- 1 varza dulce
- 100 ml ulei
- piper negru macinat
- sare
Mod de preparare:
Cerni făina şi sarea într-un castron şi faci o adâncitură în care amesteci laptele călduţ cu restul ingredientelor. Frămânţi aluatul şi îl laşi să dospească până îşi dublează volumul.
Tai varza fideluţă, o freci cu sare şi după 10 minute o storci bine, prin presare între mâini şi o căleşti în uleiul încins.
Amesteci încontinuu şi periodic, adăugând câte puţină apă clocotită. Sărezi după gust şi condimentezi cu piper.
Impărţi aluatul în 32 de grămăjoare. Intinzi câte un cerculeţ, pui pe jumătate de cerculeţ câte 1 lingură de umplutură rece şi acoperi cu cealaltă jumătate.
Le aşezi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi le coci 1/2 oră, în cuptorul preîncălzit, la foc mediu.
Când sunt coapte, scoţi tava din cuptor şi le ungi cu ulei, folosind o pensulă.
Placintele cu varza
Pofta buna!
Nu mi plac placintelele astea de nici o culoarea