Orez cu carne de cocoş
PrinteazaOrez cu carne de cocoş din: orez, copane de cocos, piept de cocos, ardei rgasi, morcovi, telina, ciuperci champignon, patrunjel verde, sare, piper, ulei, foaie de dafin.
- 200 g orez
- copanele si piept de cocos
- 3 ardei grasi rosii
- 1 ceapa
- 2 morcovi
- 1/4 telina
- 400 g ciuperci champignon
- cateva fire de patrunjel verde
- sare
- piper
- 50 ml ulei
- 1 foaie de dafin
Mod de preparare:
Speli bucăţile de carne şi le fierbi în apă cu puţină sare, cu morcovii curăţaţi şi o foaie de dafin. Când carnea s-a înmuiat, strecori supa şi porţionezi carnea. Cureţi şi speli legumele rămase.
Tai ceapa mărunt, ardeiul în felioare, morcovii şi ţelina în cubuleţe fine, iar ciupercile în felii subţiri.
Căleşti legumele în ulei, la început amestecând uşor cu o lingură de lemn, apoi le înăbuşi sub capac.
Când s-au înmuiat, adaugi ciupercile, iar după 10 minute pui orezul şi amesteci încontinuu timp de 5 minute.
Păstrezi 200 ml supă, iar restul o torni treptat peste orez, când legumele s-au înmuiat. Lasi să fiarbă la foc mic, amestecând din când în când.
Torni orezul cu legume într-o tăviţă înaltă, aşezi deasupra carnea fiartă de cocoş, stropeşti cu supa rămasă şi introduci vasul în cuptor, la foc mediu, pentru 20-30 de minute, până scade toată supa.
Inainte de servire, presari deasupra verdeaţa tocată.
Orez cu carne de cocoş
Pofta buna!