Pizza cu praz şi nuci

Printeaza

O reteta delicioasa de pizza cu: faina, drojdie, apa, ulei de masline, zahar tos, sos pesto, masline feliate, ardei capia, miez de nuca, cascaval, sare, piper.

Ingrediente:Pizza_cu_praz_si_nuci

  • 500 g făină
  • 15 g drojdie
  • 250 ml apă
  • două linguri cu ulei de măsline
  • o lin­guriţă cu zahăr tos
  • două linguri cu sos pesto
  • 100 g măsline feliate
  • doi ardei capia
  • un fir de praz
  • 100 g miez de nucă
  • 200 g caşcaval
  • sare
  • piper
  • cimbru

Mod de preparare:

Prazul se curăţă de frunzele veştede, se spală, se scurge de apă şi se taie rondele. Ardeii capia se curăţă de seminţe, se spală, se taie felii şi se pun lângă praz.

Drojdia se amestecă cu jumătate din apa călduţă, zahărul tos şi făină cât să rezulte un aluat curgător.

Se framanta, se lasă să crească aluatul până îşi dublează volumul şi se întind patru cercuri egale ca dimensiune.

Se aşază într-o tavă presărată cu făină, se ung cu sosul pesto, se presară feliile de ardei, rondelele de praz, miezul de nucă tocat şi măslinele.

Se condimentează, se presară cimbru şi caşcaval ras, se intrododuc în cuptorul încins.

Se coc la foc potrivit 25-30 de minute, se scot şi se servesc imediat.

Pizza cu praz şi nuci

Pizza_cu_praz_si_nuci

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Delia Vranceanu

    Nu cred ca au ce sa caute nucile in pizza asta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.