Reteta zilei: Salata cu carne tocata de curcan si legume
PrinteazaSalata cu carne tocata de curcan si legume din: ulei de canola, usturoi, ceapa, carne tocata de curcan, morcov, muguri de bambus, fasole pastai, fasole boabe, tofu, sare, piper, salata, zahar, supa de pui, sos de soia, amidon, alune.
Ingrediente:
- 1 lingura de ulei de canola
- 1/2 linguri de usturoi tocat
- 1/2 cana ceapa cuburi
- 1/2 kg carne de curcan, tocata
- 3/4 ceasca morcov tocat
- 3/4 ceasca muguri de bambus
- 3/4 ceasca fasole pastai
- 3/4 ceasca de fasole boabe
- 1/2 cana tofu, cuburi
- 1 1/4 lingurita de sare
- 1/2 lingurita piper negru macinat
- 1 salata
sos:
- 2/3 ceasca zahar
- 1 1/3 ceasca supa de pui
- 1 lingura sos de soia
- 1 1/ 2 linguri de amidon
- Sare si piper dupa gust
- 1 lingura de usturoi tocat
- alune, pentru servire
Mod de preparare:
Se incalzeste uleiul intr-un wok la foc mediu.
Adaugati usturoiul si ceapa cateva minute, apoi adaugati ceapa este translucida , apoi se adauga carnea tocata de curcan.
Gatiti amestecul cateva minute pana se rumeneste carnea.
Adauga morcovi, muguri de bambus și fasole verde. Se amesteca si se gateste amestecul pentru 2-3 minute.
Apoi, se adaugă fasolea si tofu. Se gateste timp de 1 minut .Asezonati cu sare si piper dupa gust.
Pentru a prepara sosul, se topeste zaharul intr-o cratita la foc mediu .Se incorporeaza supa de pui .
Se amesteca usor, apoi se adauga sosul de soia. aduce amestecul la foc mic. Intre timp se dilueaza amidonul in apa.
Se adauga amestecul de amidon de porumb in sos I se gateste pana se ingroasa.
Dupa gust, adaugati sare si piper. Opriti focul si adaugati usturoiul tocat.
Transferati in boluri de servire, adaugatiamestec de carne, sos si serviti cu salata verde si alune.
Salata cu carne tocata de curcan si legume
Pofta buna!
Interesanta salata asta cu carne