Ficat de vitel cu rosii si busuioc

Printeaza

Ficat de vitel cu rosii si busuioc din: ficat, parmezan, oua, faina, ulei, orez, ulei de masline, ceapa, rosii, busuioc si condimente.

Ingrediente:Ficat_de_vitel_cu_rosii_si_busuioc

  • 400 g ficat
  • 200 g parmezan ras (sau cascaval)
  • 2 oua
  • putina faina
  • ulei pentru prajit

pentru risotto:

  • 200 g orez cu bobul lung
  • putina ulei de masline
  • 1 ceapa mica
  • 4 rosii decojite
  • 1/2 legatura busuioc
  • 2 lingurite condimente
  • rosii pentru garnisit

 

Mod de preparare:

Incingi uleiul şi căleşti ceapa tocată până devine sticloasă. Adaugi orezul. Il laşi să se prăjească puţin, îl stingi cu 1/2 l apă fiartă cu 2 linguriţe de condimente, turnată treptat.

Amesteci şi laşi la fiert până începe să se umfle. Speli busu­iocul, îl tai mărunt şi îl adaugi în orez; opreşti şi pentru garni­sit.

Pui şi roşiile tăiate cubuleţe, piper şi ţii orezul la cald. într-un castron, baţi ouăle cu parmeza­nul. Tai ficatul în 4 bucăţi, le dai prin făină şi prin ou şi le prăjeşti în uleiul încins, pe ambele părţi.

Dai ficatul la cuptorul încins, 5 minute, apoi ît ţii iar în tigaia încinsă şi-l întorci de pe o parte pe alta.

Serveşti ficatul cu risotto, alături de un sos de lămâie: pui într-o crăticioară 1/8 l de frişcă nebătută, 2 linguri de smântână groasă, sare, piper, coaja rasă şi zeama de la 1/2 lămâie şi dai totul într-un clocot.

Ficat de vitel cu rosii si busuioc

Ficat_de_vitel_cu_rosii_si_busuioc

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. O sa ma duc sa cumpar un ficat de vitel ca sa fac reteta asta, arata prea bine

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.