Ficat de vitel cu rosii si busuioc
PrinteazaFicat de vitel cu rosii si busuioc din: ficat, parmezan, oua, faina, ulei, orez, ulei de masline, ceapa, rosii, busuioc si condimente.
- 400 g ficat
- 200 g parmezan ras (sau cascaval)
- 2 oua
- putina faina
- ulei pentru prajit
pentru risotto:
- 200 g orez cu bobul lung
- putina ulei de masline
- 1 ceapa mica
- 4 rosii decojite
- 1/2 legatura busuioc
- 2 lingurite condimente
- rosii pentru garnisit
Mod de preparare:
Incingi uleiul şi căleşti ceapa tocată până devine sticloasă. Adaugi orezul. Il laşi să se prăjească puţin, îl stingi cu 1/2 l apă fiartă cu 2 linguriţe de condimente, turnată treptat.
Amesteci şi laşi la fiert până începe să se umfle. Speli busuiocul, îl tai mărunt şi îl adaugi în orez; opreşti şi pentru garnisit.
Pui şi roşiile tăiate cubuleţe, piper şi ţii orezul la cald. într-un castron, baţi ouăle cu parmezanul. Tai ficatul în 4 bucăţi, le dai prin făină şi prin ou şi le prăjeşti în uleiul încins, pe ambele părţi.
Dai ficatul la cuptorul încins, 5 minute, apoi ît ţii iar în tigaia încinsă şi-l întorci de pe o parte pe alta.
Serveşti ficatul cu risotto, alături de un sos de lămâie: pui într-o crăticioară 1/8 l de frişcă nebătută, 2 linguri de smântână groasă, sare, piper, coaja rasă şi zeama de la 1/2 lămâie şi dai totul într-un clocot.
Ficat de vitel cu rosii si busuioc
Pofta buna!
O sa ma duc sa cumpar un ficat de vitel ca sa fac reteta asta, arata prea bine