Amandină cu brânză
PrinteazaAmandină cu brânză din: margarina, oua, lapte, faina, sare, branza feta, smantana, ardei, boia, patrunjel si gelatina.
- 100 g margarina
- 5 oua
- 1/2 l lapte
- 100 g faina
- putina sare
pentru umpltura:
- 200 g branza feta
- 15 linguri smantana
- 1/2 ardei rosu
- 1/2 ardei verde
- putina boia iute
- patrunjel tocat
- 1 plic gelatina
Mod de preparare:
Topeşti margarina, pui făina şi o prăjeşti puţin, apoi o divolvi cu lapte călduţ. Sărezi şi laşi la rece.
Când s-a răcit, adaugi pe rând gălbenuşurile şi, la sfârşit, pui şi albuşurile bătute spumă.
Pui compoziţia într-o tavă de 22×30 cm, tapetată cu hârtie de copt. Când s-a răcit, împărţi blatul în două părţi.
Pregăteşti umplutura:
Amesteci brânza dulce cu smântână, după care adaugi ardei roşu şi verde, tăiat în bucăţi mici şi pătrunjel tocat.
Procedezi ca la o prăjitură, întinzi crema de brânză pe o jumătate de blat şi acoperi cu celălalt, apăsând uşor, să adere bine.
De ornat, ornezi la fel ca şi cealaltă de mai sus, după preferinţe.
Pofta buna!