Clătite clasice
PrinteazaClătite clasice din: faina, lapte, oua si unt.
- 140 g faina
- 200 ml de lapte integral
- 2 oua
- 25 g de unt, plus extra pentru topit
Mod de preparare:
Cerne faina cu un praf de sare. Pune-o intr-un bol mediu si formeaza o adancitura mica in centrul ei.
Adauga ouale, apoi toarna laptele amestecat cu 100 ml de apa, in fir subtire, mixand incontinuu in timp ce incorporezi faina. Amestecă aluatul până devine omogen.
Lasă-l deoparte să se odihnească 30 de minute, apoi încorporează untul topit.
Incinge tigaia la foc mediu. Unge-o cu un strat subţire de grăsime. Folosind un polonic, toarnă o cantitate de aproximativ 2 linguri din aluatul de clătite. înclină tigaia astfel încât suprafaţa să fie acoperită uniform.
Scopul este să pui suficientă compoziţie pentru a obţine o clătită subţire. Prăjeşte-o aproximativ 45 de secunde pe prima parte, apoi întoarce-o şi rumeneşte-o pe cealaltă parte aproximativ 30 de secunde.
Inclină tigaia şi lasă clătita să alunece pe o farfurie, apoi repetă paşii până când ai folosit tot aluatul. Dacă vrei să nu se lipească, aşază câte o bucată de hârtie de copt între ele.
Clătite clasice
Pofta buna!