Polenta cu legume

Printeaza

O reteta delicioasa de polenta cu: malai, apa, ceapa verde, rosii, broccoli, parmezan, unt, branza de burduf, sare, piper.

Ingrediente:Polenta_legume

  • 400 g mălai
  • 1.500 ml apă
  • o legătură ceapă verde
  • 8 roşii
  • 500 g broccoli
  • 100 g parmezan
  • 75 g unt
  • 200 g brânză de burduf
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Broccoli se spală, se rupe în bucheţele mai mici şi se fierbe în apă cu sare. Roşiile se spală, se şterg de apă, se frig pe grătarul încins şi se pun pe un platou.

Ceapa verde se curăţă, se spală, se pune lângă roşii şi broccoli. Apa se lasă la fiert cu o lin­guriţă de sare şi puţin piper.

Când a început să fiarbă se adaugă untul şi se lasă să se topească.

Se presara malaiul cernut, se amesteca cu unt tel si se lasa sa fiarba. Cand malaiul s-a umflat si polenta este gata, se ia de pe foc si se adauga si se adaugă parmezanul ras.

Se amestecă, se pune într-un vas înalt stropit cu apă rece, se uniformizează şi în mijloc se aşază brânza de burduf.

Se lasă să se răcească zece minute, apoi se serveşte cu legumele de pe platou.

Polenta cu legume

Polenta_legume

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.