Bărcute de andive cu vinete
PrinteazaO reteta delicioasa de barcute din: andive, vinete, ulei de masline, ceapa, usturoi, rosie, masline, ardei capia, otet, sare, piper, oregano.
- 4 andive
- 3 vinete
- 125 ml ulei de măsline
- o ceapă
- doi căţei de usturoi
- o roşie
- 100 g măsline feliate
- un ardei capia
- o lingură cu oţet
- sare
- piper
- oregano
Mod de preparare:
Vinetele se spală, se şterg de apă, se aşază pe o tavă de aragaz tapetată cu folie de aluminiu şi se introduc în cuptor.
Se coc la foc potrivit până se înmoaie, se pun într-un castron şi se acoperă , cu un capac.
După zece minute se curăţă de coajă, se taie bucăţi şi se pun într-un bol înalt. Se adaugă oregano spălat, sare şi piper după gust.
Se presara usturoiul si ceapa taiata in bucati mai mici, uleiul de măsline şi se pasează totul cu un blender.
Se adaugă măslinele feliate, roşia şi ardeiul capia spălate şi tăiate cubuleţe.
Se spală frunzele de andive, se umplu cu salata de vinete şi se presară cu oregano tocat.
Se introduc la rece şi se lasă minimum 30 de minute înainte de a fi servite.
Bărcute de andive cu vinete
Pofta buna!