Prăjitură cu jeleu de sfeclă
PrinteazaO reteta savuroasa de Prăjitură cu jeleu de sfeclă din: foi de pandispan, dulceata de visine, sfecla, zahar, vin, agar agar, ricotta, zahar pudra si esenta de vanilie.
- 2 foi de pandispan
- dulceata de visine
pentru jeleu:
- 800 g sfecla
- 2 lingurite cu zahar
- 2 lingurite cu vin rosu dulce
- 20 g agar-agar
- sare
pentru crema:
- 2 cutii cu mascarpone
- 250 g ricotta
- 100 g zahar pudra
- esenta de vanilie
Mod de preparare:
Pune la copt sfecla, curăţ-o, mixeaz-o şi trece piureul printr-o sită.
Pune piureul pe foc cu un praf de sare, zahărul, praful de agar-agar şi vinul. Amestecă şi ia de pe foc când s-a îngroşat.
Toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi las-o să se răcească.
Freacă ricotta cu zahărul pudră şi esenţă de vanilie după gust. încorporează mascarpone bătut şi dă la rece.
Asamblează prăjitura: pandişpan, jeleu, cremă, pandişpan, cremă.
Picură deasupra dulceaţă, cu tot cu fructe, dă la rece minimum o oră, apoi serveşte.
Prăjitură cu jeleu de sfeclă
Pofta buna!