Icre de fasole cu ceapa verde
PrinteazaIcre de fasole cu ceapa verde din: fasole, ceapa verde, morcov, usturoi, unt.
- 500 g fasole
- 1 legatura ceapa verde
- 1 morcov
- 2 catei de usturoi
- 50 g unt
Mod de preparare:
Laşi fasolea la înmuiat peste noapte. A doua zi, o pui la fiert. Schimbi apa de 2-3 ori până se înmoaie foarte bine bobul.
Scurgi, dar păstrezi cam 100 ml din zeama în care a fiert. Speli ceapa verde şi o tai mărunt. Speli morcovul şi îl cureţi.
Mixezi într-un bol fasolea, cu morcovul tăiat în bucăţele, usturoiul curăţat de coajă şi untul ţinut la temperatura camerei.
Adaugi treptat, mixând continuu, din zeama în care a fiert fasolea, până obţii o pastă omogenă, care poate fi întinsă pe pâine.
Pui compoziţia într-un vas şi amesteci cu o lingură de lemn împreună cu ceapa verde tăiată.
Serveşti icrele de fasole pe felii de pâine prăjită.
Icre de fasole cu ceapa verde
Pofta buna!
Nu am mai auzit pana acum de icre de fasole!