Desert cu vanilie

Printeaza

O reteta delicioasa de desert cu: desert, lapte, baton de vanilie, galbenusuri, zahar, faina, sare, jeleu.

Ingrediente:Desert_cu_vanilie

  • 500 ml lapte
  • 1 baton de vanilie
  • 5 gălbenuşuri
  • 120 g zahăr
  • 75 g făină
  • 1 praf de sare
  • 1 plic jeleu roşu pentru tort

 

Mod de preparare:

Se taie batonul de vanilie pe lung şi se scoate miezul cu vârful unui cuţit. Se pun la fiert laptele cu zahărul, praful de sare, batonul de vanilie şi interiorul acestuia.

Când amestecul este călduţ, se scoate un polonic de lapte şi amestecă cu gălbenuşur bătute şi faina. Amestecul tre­buie să aibă consistenţa smântâni.

Se toarnă amestecul de gălbenuşuri peste lap­tele fiert, amestecând con­tinuu, să nu se formeze co­coloaşe.

Se toarnă budin­ca într-o formă umezită cu apă rece şi se lasă la frigider circa trei ore. Se răstoarnă şi se toarnă jeleul preparat conform indicaţiilor de plic. \Se serveşte cu garnitură de fructe.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.