Hamburger vegetal
PrinteazaHamburger vegetal din: ciuperci, naut, cartofi, dovlecel, ceapa, usturoi, chifle de hamburger, rucola, patrunjel, ulei.
- 250 g ciuperci
- 100 g naut fiert
- 2 cartofi
- 1 dovlecel
- 1 ceapa mica
- 1 catel de usturoi
- 4 chifle de hamburger
- rucola
- patrunjel proaspat
- ulei
Mod de preparare:
Curăţă cartofii de coajă şi fierbe-i 25 de minute în apă cu sare. Fierbe dovlecelul separat. Intre timp, căleşte ceapa şi usturoiul tccate mărunt. Adaugă ciupercile tăiate în ciburi. Lasă la călit până ce scade zeama.
După ce s-au fiert, pasează cu mixerul năutul şi cartofii. Pune legumele călite peste pasta de năut. Adaugă pătrunjel to:at fin. Modelează cu mâna sfere din compoziţie şi aplatizează-le cât să ia forma hamburgerilor.
Tapetează o tavă cu hârtie de copt, aşază chiftelele şi dă-le 30 de minute la cuptorul preîncălzit. Serveşte chiftelele pe jumătăţi de chifle acoperite curucola proaspătă.
Hamburger vegetal
Pofta buna!
Asta e retete de post