Supă de ceapă cu friganele
PrinteazaO reteta savuroasa de supă de ceapă cu friganele din: ceapa, unt, ulei vegetal, boia, sare, piper, bagheta, sos de rosii si mozzarella.
- 4 cepe
- 1/2 pachet de unt
- 2-3 linguri cu ulei vegetal
- boia dulce
- sare
- piper
pentru friganele:
- 1 bagheta alba
- sos de rosii
- mozzarella rasa
Mod de preparare:
Toacă mărunt ceapa şi căleşte-o în unt şi ulei. Dacă vrei să dai culoare supei, adaugă un vârf de cuţit de boia.
Amestecă des, câ să nu se prindă. Când se înmoaie ceapa, adaugă 2,5 litri de apă şi lasă să dea în clocot.
Potriveşte de sare şi piper.
Pregăteşte friganelele: taie bagheta în felii, unge-le cu sos de roşii şi pune pe fiecare mozzarella rasă.
Dă la cuptor maximum zece minute, până ce se topeşte brânza, iar feliile de pâine se rumenesc.
Serveşte-le pe post de crutoane.
Supă de ceapă cu friganele
Pofta buna!
Nu am mancat niciodata supa de ceapa