Varza acra calita

Printeaza

Varza acra calita

Ingrediente:

  • 1,200 kg varză acră
  • 1ceapă
  • 150 g untură de porc sau gîscă
  • piper
  • cim­bru
  • 1/2 pahar vin

 

Mod de preparare:

Varza acra calita: aleg foile de varză, se scot din cotor şi se lasă 30 minute în apă rece. storc şi se taie fideluţă, apoi se pun intr-o cratiţă cu grăsimea încălzită şi se călesc pe plită (sau la cuptor), cu ceapă tocată, piper şi cimbru.

Cînd varza este bine călită, se stropeşte cu puţin vin şi se ţine la cald. Se serveşte ca garnitură în special la fripturi de porc, cîrnaţi, raţă.

In Transilvania, varza se căleşte şi cu slănină afumată.

 

Pofta buna!

 

 

 

Prebiotice: Aliații Tăi Secreti pentru o Sănătate Intestinală Optima – Ghidul Complet

Prebiotice: Aliații Tăi Secreti pentru o Sănătate Intestinală Optima – Ghidul Complet. În lumea modernă, unde sănătatea intestinală devine tot mai relevantă pentru starea noastră generală de bine, înțelegerea rolului prebioticelor este esențială. Aceste componente ale dietei noastre zilnice sunt fundamentale în menținerea echilibrului și sănătății microbiomului intestinal. Prin urmare, să ne aplecăm asupra prebioticelor […]

Cornulețe cu nucă și gem: un desert tradițional

Cornulețe cu nucă și gem: un desert tradițional din: unt, faina, zahar pudra, nuca, ou, extract de vanilie, zahar pudra. Cornulețele cu nucă și gem sunt un desert tradițional iubit de toată lumea. Această rețetă vă va încânta papilele gustative și vă va duce cu gândul la zilele copilăriei. Aflați cum să le pregătiți acasă […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.