Prebiotice: Aliații Tăi Secreti pentru o Sănătate Intestinală Optima – Ghidul Complet. În lumea modernă, unde sănătatea intestinală devine tot mai relevantă pentru starea noastră generală de bine, înțelegerea rolului prebioticelor este esențială. Aceste componente ale dietei noastre zilnice sunt fundamentale în menținerea echilibrului și sănătății microbiomului intestinal. Prin urmare, să ne aplecăm asupra prebioticelor […]
Varza acra calita
PrinteazaVarza acra calita
Ingrediente:
- 1,200 kg varză acră
- 1ceapă
- 150 g untură de porc sau gîscă
- piper
- cimbru
- 1/2 pahar vin
Mod de preparare:
Varza acra calita: aleg foile de varză, se scot din cotor şi se lasă 30 minute în apă rece. storc şi se taie fideluţă, apoi se pun intr-o cratiţă cu grăsimea încălzită şi se călesc pe plită (sau la cuptor), cu ceapă tocată, piper şi cimbru.
Cînd varza este bine călită, se stropeşte cu puţin vin şi se ţine la cald. Se serveşte ca garnitură în special la fripturi de porc, cîrnaţi, raţă.
In Transilvania, varza se căleşte şi cu slănină afumată.
Pofta buna!
Cornulețe cu nucă și gem: un desert tradițional
Cornulețe cu nucă și gem: un desert tradițional din: unt, faina, zahar pudra, nuca, ou, extract de vanilie, zahar pudra. Cornulețele cu nucă și gem sunt un desert tradițional iubit de toată lumea. Această rețetă vă va încânta papilele gustative și vă va duce cu gândul la zilele copilăriei. Aflați cum să le pregătiți acasă […]