Ciorba de crap cu legume si verdeata din: crap, morcovi, rosii, cartofi, ardei rgasi, patrunjel, ulei, otet, ou. Ingrediente: 1 crap 2 morcovi 5 rosii 3 cartofi 2 arde grasi 1 legatura patrunjel 1 lingura ulei otet pentru acrit 1 ou Mod de preparare: Cureti si speli pestele, il portionezi, presari bucatile cu sare […]
Ciorbă de crap cu borş
PrinteazaCiorbă de crap cu borş din: praz, ceapa, ardei, rosii, bors, crap, leustean, ulei de floarea soarelui, sare grunjoasa, piper si foaie de dafin.
- un fir praz
- 2 cepe
- 2 ardei
- 4 rosii
- un l bors
- 600 g crap
- o legatura leustean
- 2-3 lingurite ulei de floarea soarelui
- sare grunjoasa
- piper boabe si macinat
- o foaie dafin
Mod de preparare:
Se spală bucăţile de peşte, se curăţă bine şi se pun să fiarbă în apă cu sare.
Când a început să se formeze spuma, se curăţă uşor cu spumiera.
După ce s-a limpezit zeama, se adaugă piperul boabe şi măcinat şi foaia de dafin.
Se curăţă zarzavaturile, se spală şi se taie cubuleţe. Se pun în oală, se acoperă şi se lasă să fiarbă la foc mic.
Separat, se curăţă roşiile, se decojesc, se taie cubuleţe şi se toarnă în oală.
Borşul se strecoară, se pune să fiarbă în câteva clocote şi apoi se adaugă în ciorbă.
Borşul de peşte se mai lasă să clocotească 15 minute şi se dă de-o parte.
Se serveşte cu smântână şi se ornează cu leuştean proaspăt tocat mărunt.
Ciorbă de crap cu borş
Pofta buna!
poate iti place si:
Ciorba de crap cu cartofi si leustean
Ciorba de crap cu cartofi si leustean din: crap, cartofi, bors, oua, morcovi, telina, hrean, leustean. Ingrediente: 2 kg crap 2 kg cartofi 1 l borş 2 ouă 3 morcovi 2 ţelină 1 hrean 1 legătură leuştean Mod de preparare: Se curăţă şi se spală legumele şi crapul. Cartofii se taie cubuleţe, morcovii şi […]
Pofta buna!
O ciorba delicioasa!
Imi place ciorba asta
Da. Este excelenta ciorba de crap