Perisoare picante

Printeaza

Perisoare picante din: carne de vita, ceapa, sare, piper, ou, ulei, chifla, cimbru, rosii, ardei iute, ardei capia, usturoi, zahar, otet, busuioc si oregano.

Ingrediente:Perisoare_picante

  • 500 g carne tocata de vita
  • 2 cepe
  • sare
  • piper macinat
  • un ou
  • 2-3 linguri ulei
  • miezul de la o chifla alba
  • o lingurita cimbru macinat

pentru sos:

  • 500 g rosii
  • un ardei iute rosu
  • 2 ardei capia
  • 50 ml ulei  de floarea soarelui
  • 3-4 catei de usturoi
  • cimbru proaspat
  • o lingurita zahar
  • 2 lingurite otet aromatic
  • busuioc proaspat
  • oregano verde

 

Mod de preparare:

Se pune carnea tocată într-un bol şi se adaugă ceapa tocată mărunt şi călită în prealabil în puţin ulei, oul şi miezul de pâine înmuiat în lapte dulce.

Se presară piper, cimbru şi sare şi se amestecă bine. Din carne se formează perişoarele care se fierb la foc mic.

Roşiile se spală, se opăresc, se decojesc şi se pasează cu blenderul. Ardeii capia, usturoiul şi ardeiul iute se taie mărunt şi se călesc în ulei.

Se adaugă roşiile, se condimentează cu sare, piper, cimbru, zahăr, oregano şi busuioc verde şi se lasă să fiarbă înăbuşit.

După ce au fiert perişoarele, se scot şi se pun în sosul picant. Se bagă 15-20 de minute în cuptor. După ce s-au rumenit, se servesc ornate cu busuioc proaspăt.

Perisoare picante

Perisoare_picante

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Astea sunt chiftele marinate :))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.