Budinca de cuscus
PrinteazaBudinca de cuscus din: cuscus, naut, supa de legume, ceapa rosie, usturoi, ulei, zeama de lamaie, rozmarin, sare, piper.
- 135 g cuscus
- 130 g naut fiert
- 250 ml supa de legume
- 1 ceapa rosie
- 1 catel de usturoi
- 3 linguri cu ulei
- 1 1/2 lingurite cu zeama de lamaie
- rozmarin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Infierbântă supa de legume (sau apa) şi toarnă peste cuşcuşul pus într-un castron de email ori ceramică (nu plastic). Adaugă 1/2 linguriţă cu sare şi puţin rozmarin zdrobit într-un mojar. Acoperă şi lasă cinci minute. Pasează într-un blender boabele de năut împreună cu usturoiul, un praf de sare, zeama de lămâie şi uleiul.
Amestecă pasta obţinută cu cuşcuşul înmuiat, ceapa tocată mărunt şi potriveşte gustul de sare şi piper.
Pune compoziţia într-o formă de copt unsă cu ulei şi dă la cuptor 15-20 de minute sau până ce capătă o crustă apetisantă. Serveşte budinca simplă, lângă o salată de murături, sau ca garnitură.
Budinca de cuscus
Pofta buna!